У Житомирі відбулися збори Виконкому та чергова ХІ Конференція

20191101131907_IMG_9334

листопада у Житомирі відбулося засідання Виконавчого комітету федерації та чергова ХІ Конференція ГС «Житомирська обласна федерація футболу».

Чергову Конференцію відвідали перший заступник голови комітету Української асоціації футболу з розвитку футболу в регіонах Юрій Титаренко та директор юридичного департаменту асоціації Ігор Грищенко, які відзначили високий рівень роботи Житомирської обласної федерації футболу у 2019 році, вручили подяку УАФ заступнику голови обласної федерації Ісхату Хошабі й дипломи УАФ категорії «С» тренерам Житомирщини.

На Конференції делегати ухвалили низку важливих рішень, серед яких – заяви щодо надання членства в федерації, звіт роботи федерації, а також зміна найменування Житомирської обласної федерації футболу у зв’язку з ребредингом Української асоціації футболу. Відтепер ми – ГС «Житомирська обласна асоціація футболу».

Нагадаємо, що у травні цього року на XXII Конгресі ФФУ, який відвідали й представники обласної федерації, делегати прийняли рішення про перейменування Федерації футболу України в Українську асоціацію футболу. За словами президента УАФ Андрія Павелка, вибір на користь нової назви є закономірним у контексті початку творення нової, європейської історії українського футболу.

Також на Конференції голова обласної федерації футболу Руслан Павлюк прозвітував за проведену роботу у 2019 футбольному сезоні:

«Футбольний сезон в Житомирській області розпочали традиційно зимовим турніром серед ветеранів – наші ветерани вже 3 січня показували приклад молоді, далі стартував кубок, суперкубок, знову ж таки ветерани, чемпіонат, першість, пляжний футбол, різноманітні турніри пам’яті видатних тренерів області, кубок міста Житомира.

Важливо, що збільшилась кількість дитячо-юнацьких команд, адже саме вони у подальшому будуть грати і чемпіонаті, і в першості, і в пляжному футболі, а ще краще виступати за житомирське «Полісся» чи грати в Прем’єр лізі України. Якщо брати статистику, то в сезоні 2018/2019 років у дитячо-юнацькій футбольній лізі зіграло близько 80 команд, що не може не радувати.

В Єдиній базі Української асоціації футболу нашою федерацією зареєстровано 1 852 футболісти. Дана цифра росте з кожним роком, сподіваємось, що найближчим часом районні та міські федерації почнуть застосовувати подібну практику.

У 2019 році обласна федерація провела навчання 37 тренерів, які отримали ліцензію «С» – Диплом УАФ. Близько 100 арбітрів обслуговували матчі аматорського, дитячо-юнацького, ветеранського, жіночого рівнів у сезоні-2019.

Національна збірна України серед ветеранів двічі у 2019 році відвідала Житомирщину. Одразу 3 команди Житомирщини взяли участь у Кубку України серед аматорів-2019.

Впродовж футбольного сезону 2019 року вийшло 17 номерів офіційного тижневика федерації «Футбол Полісся», який абсолютно безкоштовно розповсюджується на стадіонах нашої області.

Сезон наш ще не завершено, адже попереду фінал Кубку області серед ветеранів В. Стародубова й передноворічні турніри. Хочу подякувати всім за продуктивний рік. Так у нас були і помилки, але не помиляється той, хто нічого не робить. Висока організація, професіоналізм та злагодженість – наші основні пріоритети у роботі».