COMSPEC-Чемпіонат: огляд заключного туру та анонс матчів Першої ліги

ставки - агролайф

2 жовтня відбулися поєдинки заключного туру COMSPEC-Чемпіонату Житомирської області з футболу сезону 2021 року, де визначилися срібні і бронзові призери турніру. Також став відомий переможець Другої ліги. ФК «Бердичів» на виїзді завдяки потужному голу з-за меж штрафної на 75 хвилині матчу Олександра Єлісєєва переміг «Зорю» і виборов срібні медалі чемпіонату.

В Овручі, як і в Романові, рахунок також розмочили лише у другому таймі. Першими відзначились господарі – Богдан Марченко в центрі поля обікрав гравця Радовеля та майже з 20 метрів завдав гольового удару. Вели у рахунку овручани недовго – менш ніж за 5 хвилин після пропущеного Павло Галецький точно поцілив у правий нижній кут «Арсенала-ДЛГ». На 82 хвилині Богдан Самко забив переможний гол Радовеля у стилі нападника мюнхенської Баварії Лероя Сане – Самко подачею з лівого флангу закинув м’яч у ближній кут воріт кіпера Овруча.

У Коростені арбітр матчу зафіксував нічию. Першими повели підопічні Жилмара Тадеу – після подачі з кутого гравці «Полісся» зробили таку собі «перепасовку» головою, а останній удар Дмитра Масальова точно вразив ворота «Мала». Під завісу поєдинку господарі поля заробили 11-метровий удар, влучно пробив з позначки штатний пенальтист Коростеня – капітан команди Ігор Черепанський.

За тур до завершення турніру ФК «Полісся» (Ставки) забезпечив собі дострокове чемпіонство – 39  очок, 11 перемог, 3 нічия, 1 поразка. Срібний призер турніру – ФК «Бердичів» – 37 пунктів, бронзові медалі у ФК «Мал» (Коростень) – 35 залікових бали.

У Першій лізі Житомирщини пройшли матчі резервного дня, у яких ФК «Оріон» дещо несподівано здолав ФК «Радомишль», що бореться за другу позицію. А дострокові переможці ліги «Полісся-2» вдома з бойовим рахунком 4:3 перемогли ФК «Пулини».

На першій позиції ФК «Полісся-2» (Ставки) із 40 пунктами, забезпечивши собі дострокову перемогу. А от боротьба за друге та третє місце досить напружена – ФК «Радомишль» займає другу сходинку з 26-ма очками, третій – «Звягель-2» у якого 24 очки, з такими ж заліковими йде й СК «Овруч».

До закінчення Першої ліги залишається два тури, у яких, власне, і визначаться срібні та бронзові призери.

У 17-му турі ФСК «Іршанськ» прийматиме «Полісся-2», «Звягель-2» проведе гру на виїзді з ФК «Керамік», СК «Овруч» зіграє з «Оріоном», а Пулини зустрічатимуть Олевськ.

COMSPEC-Першість Житомирської області з футболу. Перша ліга. 17 тур

Турнірна таблиця

ФСК «Іршанськ» – «Полісся-2» (Ставки)

9 жовтня 2021 р. Іршанськ. Стадіон «Титан» – 14:00.

Арбітр – Т. Білокриницький.

«Керамік» (Баранівка) – «Звягель-2» (Новоград-Волинський)

9 жовтня 2021 р. Баранівка. Стадіон «Україна» – 14:00.

Арбітр – Д. Ступаков.

«Оріон» (Нова Борова) – СК «Овруч» (Овруч)

9 жовтня 2021 р. Нова Борова. Стадіон «Геолог» – 14:00.

Арбітр – Ю. Горащук.

ФК «Пулини» – ФК «Олевськ»

9 жовтня 2021 р. Пулини. Стадіон «Колос» – 14:00.

Арбітр – О. Стецюк.

У заключному турі Другої ліги ФК «Малин» розгромив свого суперника та став переможцем змагань, випереджаючи найближчого переслідувача на три пункти.

Трійка призерів сформувалась таким чином: перші – ФК «Малин», другі – ФК «Ярунь» (Новоград-Волинський р-н), третя позиція у ФК «Зоря-2» (Романів).

У Коростишеві вирішать долю чемпіонства серед ветеранських команд 40+.

Чемпіонат Житомирської області з футболу серед ветеранів 40 років і старші. Другий етап. 6 тур

Турнірна таблиця

«Ветеран» (Коростишів) – «Колос» (Радогоща)

10 жовтня 2021 р. Коростишів. Стадіон «Шахтар» – 11:00.

Арбітр – П. Петрусь.

«Колос» (Путиловичі) – «Моноліт» (Козятин)

10 жовтня 2021 р. Путиловичі. Стадіон «Колос» – 11:00.

Арбітр – П. Дубровець.

«Авангард» (Малин) – ФК «Попільня»

10 жовтня 2021 р. Малин. Стадіон «Авангард» – 11:00.

Арбітр – В. Берестов.