Житомирянин, забивши гол, дебютував за збірну України!

241134154_4571144149610480_5641503839451722454_n

У Нур-Султані українці створили чимало гольових моментів, але після драматичної розв’язки в компенсований час знову втратили перемогу. Зазначимо, що другий гол за нашу збірну забив житомирянин Данило Сікан, який дебютував за головну команду країни.

За п’ять місяців, що минули від попередньої зустрічі суперників, команди зазнали певних змін. Кадрових відмінностей було чимало в обох збірних, утім, із гравців, які не їздили на Євро-2020, де Україна потрапила до топ-8 команд турніру, на поле вийшов лише Буяльський.

Українці вийшли на гру навіть із новим тренером — Олександр Петраков проводив дебютний матч на чолі синьо-жовтих. Схема із трьома центральними захисниками, яку застосував тренерський штаб, не стала зовсім новою для команди, за такою формацією збірна інколи грала й з Андрієм Шевченком. Колективи, по суті, ще не встигли ввійти у гру, як українці вже повели в рахунку. Як і в попередньому поєдинку між цими суперниками, результативний удар вдався Яремчуку. Роман прийняв передачу від Караваєва перед штрафним господарів, підробив м’яч грудьми та з лету відправив його майже у верхній кут воріт Покатілова. 0:1.

Було помітно, що казахстанського кіпера швидко пропущений гол дещо вивів із рівноваги, він невпевнено діяв під час подач до штрафного та ударів гостей. Українці ж цілком комфортно почувалися на незвичному для них штучному газоні, принаймні, браку в їхніх діях було значно менше.

На 17-й хвилині підключення Миколенка лівим флангом створило чергову небезпечну ситуацію, але удар Соболя, який завершував атаку, прийшовся у стійку. За вісім хвилин м’яч знову влучив у каркас воріт, також після атаки зліва — цього разу не пощастило Ярмоленку.

Казахстанці у другій половині тайму почали активніше йти вперед та навіть намагалися вступати у відбір на половині поля гостей. Підопічні Талгата Байсуфінова завдали кількох ударів із далекої відстані, причому деякі були досить небезпечними. Що ж стосується подач до штрафного, які застосовували господарі, то Пятов із такими ситуаціями розбирався без зайвого хвилювання. Незадовго до перерви українці не реалізували дуже перспективний штрафний (Зінченко влучив у суперника), хоча кінцівка тайму загалом могла дати казахстанцям певний привід для оптимізму.

По перерві команда Казахстану намагалася діяти першим номером, і підопічні Петракова отримали більше простору для атак, але використати його не вдавалося. Після спливу години ігрового часу тренери почали проводити заміни. Насамперед Олександр Петраков та Талгат Байсуфінов випустили свіжих гравців у лінію атаки. Одразу після цього два чудові моменти створили українці, але Матвієнко та Соболь не використали виходи сам на сам із воротарем.

Невдовзі казахстанці провели свою гостру атаку, і гол Аймбетова було скасовано через офсайд (рішення арбітра підтвердив VAR). А потім діагональ від Тагибергена знайшла Валіулліна, який розстріляв Пятова. 1:1. Збірна України цілком могла відповісти результативно, але чергові чудові можливості не використали Циганков та Ярмоленко.

На останніх хвилинах Аймбетов не переграв Пятова після виходу сам на сам, а в компенсований час команди встигли обмінятися голами. Сікан, який вийшов на заміну, знову вивів гостей уперед, але Валіуллін ще раз зрівняв рахунок. 2:2.

Україна вчетверте в цьому циклі завершила гру внічию.

ЧС-2022. Європейська кваліфікація. Група D

Казахстан — Україна — 2:2 (0:1)

Голи: Валіуллін (74, 90+6) — Яремчук (2), Сікан (90+3).

Казахстан: Покатілов, Бистров, Марочкін, Логвиненко, Малий, Валіуллін, Тагиберген (Оразов, 90), Куат (Вороговський, 84), Васильєв (Жуков, 90), Нургалієв (к) (Зайнутдінов, 60), Шушеначев (Аймбетов, 60).

Запасні: Шацький, Сейсен, Аліп, Ерланов, Тайкенов, Жаринбетов, Тапалов.

Тренер: Талгат Байсуфінов.

Україна: Пятов, Соболь (Сікан, 82), Миколенко, Забарний, Матвієнко, Караваєв, Зінченко, Буяльський (Маліновський, 58), Сидорчук (Шапаренко, 75), Ярмоленко (к), Яремчук (Циганков, 58).

Запасні: Бойко, Сирота, Кривцов, Качараба, Корнієнко, Макаренко, Тимчик, Різник.

Тренер: Олександр Петраков.

Арбітр: Донатас Румшас (Литва).

Попереджені: Васильєв (43), Покатілов (90+2)  — Миколенко (52), Зінченко (74).

1 вересня. Нур-Султан. «Астана-Арена».

Турнірна таблиця

Команди І В Н П   М О
1. Франція 3 2 1 0 4—1 7
2. Україна 4 0 4 0 5—5 4
3. Фінляндія 2 0 2 0 3—3 2
4. Казахстан 3 0 2 1 3—5 2
5. Боснія і Герцеговина 2 0 1 1 2—3 1

01.09. Франція — Боснія і Герцеговина (21.45)

За матеріалами УАФ